Leven in Balans volgens de wet van de 5 elementen

Marleen Vanlerberghe

Wat voor de ene beweging belangrijk is kan voor een ander voldoende rust betekenen. Daarom is balans vinden verschillend voor ieder van ons, maar er is wel een basisregel voor de opbouw en evolutie van het menselijk lichaam die voor iedereen hetzelfde is

“De wet van de 5 elementen”

de 5 elementen

Hout = Bewegen
Vuur = Leesenthousiasme
Aarde = Voeding
Metaal = Ademen
Water = Drinken

Beweging > doorbloeding > opbouw van de cellen > drainage en zuurstofvoorziening > hydratatie.

Evenwicht in deze cyclus betekent dat het ene element het volgende element zal voeden. En ben je in balans dan zal het lichaam optimaal regenereren = verjongen. Is deze kringloop onderbroken door een of meer zwakke elementen dan ontstaat er onevenwicht en kom je in disbalans = sneller verouderen (dégenereren).

de 5 elementen
  • onvoldoende beweging
  • stress
  • geen levensvreugde
  • slechte bloedcirculatie
  • toxines vasthouden
  • slechte verbranding
  • te weinig zuurstof
  • slechte eliminatie (afvoer)
  • dehydratie
  • oedeem

Via het levensbioritme (volgens de stand van de planeten bij je geboorte), kan becijferd worden wat precies jouw zwak element is. En veel belangrijker, hoe, wat en wanneer je kan bijsturen op niveau van het verouderingsproces van het lichaam.

Neem gerust contact op met Marleen Vanlerberghe via mail: marleen@leschambrils.be