Element Metaal

element metaal

INNERLIJKE EN UITERLIJKE SCHOONHEID IN BALANS

Element Metaal voel je licht en vrij.

Het element metaal in evenwicht heeft ons ruimte voor onze gevoelens, we drukken ons goed uit en voelen ons begrepen, we voelen ons licht en zijn heel intuïtief.

Is het element metaal verstoord, dan voelen we ons verstikt door het vasthouden aan het verleden, overgevoelig voor wat anderen van ons denken, triestig en onbegrepen. Het element metaal is verantwoordelijk voor het loslaten en elimineren van afvalstoffen via de darmen en de huid. De kwaliteit van de huid vertelt ons veel over de darmen en de verhouding zuurstof /stikstof in ons lichaam = ademhalingsstelsel.

Het systeem van de vijf elementen – een eeuwenoud Oosters systeem – zegt dat alles in het universum, in de natuur, in het leven, in de mens bestaat uit een overgang in elkaar van vijf energieën (de 5 elementen) – hout – vuur – aarde – metaal en water.

Op de info avond “metaal” worden de verschillende mogelijkheden om het element metaal te versterken en het evenwicht te herstellen duidelijk gemaakt.

Welke symptomen wijzen op een zwak “metaal” element?

 • ben je al buiten adem bij de kleinste inspanning, benauwd gevoel op de borstkas.
 • ben je gevoelig voor allergische infecties van de luchtwegen, hooikoorts. .
 • heb je helemaal geen zin om te praten en/of contacten te leggen, vaak verdrietig.
 • ben je gevoelig voor neusverkoudheden, griep, bronchitis, droge hoest, snel hees.
 • weinig stoelaandrang.
 • zweetaanvallen of een zwak gevoel na ontlasting.
 • pijn op de buik die verergert door druk of massage.
 • zaken niet kunnen loslaten, blijven hangen in het verleden.
 • vale, verstikte of onzuivere huid met of zonder acne.
 • benen en onderlichaam zijn uitgezet en voelen zwaar.
 • dikke buik of onderbuik of opzwellen in de loop van de dag.

Sabine Martens, voedingstherapeute leert hoe je door de juiste voeding combinatie en de juiste bereidingswijze balans en innerlijke rust creëert in je Metaal-element – longen, dikke darm en huid. Pas als deze organen optimaal werken, neem je alle mineralen op en worden ze op de juiste plaats in je lichaam opgenomen.

 
Marleen Vanlerberghe

Marleen Vanlerberghe – de bezielster van het cosmeticaproduct ‘Phyto 5‘ – is gespecialiseerd in energetische verzorgingen. Schoonheidsfoutjes en ongemakken zijn een signaal van het lichaam dat er een disbalans is ontstaan door uiterlijke en/of innerlijke invloeden. Via de vijf-elementenleer geeft Marleen raad voor een gepersonaliseerde verzorging op 3 niveaus: materie, energie en emotie.

Marleen en Sabine brengen inzicht en motivatie om je goede voornemens effectief waar te maken. Eenvoudige verzorgingstechnieken gekoppeld aan de juiste voeding brengen evenwicht in je lichaam en geest.

Een gerechtje wordt aangeboden om het “Metaal-element” te versterken.

 


Dit event had plaats op donderdag 6 september 2018 bij Illie Mangaro in Gent.

Bekijk onze kalender voor info over komende events!