TIps voor geluk en balans in 2019

tips voor meer balans 2019

Tips voor een gelukkig en succesvol 2019

 Rose Marie Van Wijnsberghe
Coach

 1. Maak voor jezelf een “to do” lijst op, plaats daarin alles wat je moet doen en graag wil doen.
 2. Geef de letter “A” aan  prioriteiten. Een “B” voor wat belangrijk is maar niet onmiddellijk moet gebeuren.
 3. Maak vanhier uit je maandplanning op, vervolgens ga je dit wat gaan aanpassen naar een weekplanning. Je dagplanning maak je steeds de avond voordien.
  Je zal merken als je een planning opmaakt dat je tijd wint en zeker meer tot rust komt.
 4. Zeg ‘neen’ tegen tijdstelers, leg af en toe eens de telefoon af.

Meer weten over Rose MarieAn Sterken
Feng Shui en BaZi Expert

Tip 1: 2019 is het jaar van het Yin Aarde Varken. Aarde en Water zijn hiermee de twee dominante elementen dit jaar. Net zoals in 2018 kan je hierdoor ook dit jaar meer vertraging merken. Houd hier rekening mee in je projecten. Voorzie bijvoorbeeld i.p.v. één deadline twee deadlines – zeker wanneer je met andere mensen samenwerkt.

Door deze twee elementen samen is de algemene tendens in 2019 ook minder groei en vooruitgang op economisch vlak. Concreet wil dit zeggen dat je kan merken dat je zelf meer inspanningen dient te doen om vooruit te gaan, je doelen te bereiken en te groeien met je bedrijf of op je werk. Niet te snel opgeven en zelf wat meer inspanningen doen is hier dan ook de boodschap.

Tip 2: Wist je dat waar je woont en werkt al 33% invloed heeft op hoe je je voelt en hoe je jaar wordt? Een goede Chi-flow (Chi = energie) in en rondom je woning en werkplek zijn hierbij essentieel. Hoe beter de Chi-flow in je huis en bedrijf, hoe meer flow je voelt in jezelf en hoe meer vooruitgang je ervaart in je leven en in je werk. Zonder Chi-flow ervaar je meer stagnatie op deze vlakken en voel je je minder lekker in je vel.

Je kan het gevoel hebben dat je maar wat zit aan te modderen en niet echt vooruit gaat op bepaalde vlakken in je leven. Wil je snel meer flow in je leven? Bekijk dan even de kamers in je huis en bedrijf die in het westen, het noordwesten, het noorden, het centrum en het oosten liggen. Dit zijn de krachtplekken in 2019.

Wanneer je veel tijd doorbrengt in deze ruimtes (door er te slapen, te werken, te relaxen), dan laad je sneller op, voel je je beter en ervaar je meer flow en vooruitgang in je leven. Ruim deze kamers ook flink op zodat de energie er niet kan stagneren. Ben je benieuwd hoe het energieniveau in jouw huis en bedrijf is? Doe dan de gratis energietest op www.ansterken.com.

Tip 3: Het balancerend element in 2019 is het Vuurelement. Concreet wil dit zeggen dat activiteiten zoals coaching, meditatie, spiritualiteit, yoga, dansen, sauna, zingen, entertainment, theater, beauty-arrangementen, Feng Shui, astrologie, wellbeing, healing, NLP goed zijn om zelf meer balans in je leven te krijgen.

Integreer één van deze activiteiten in je dagelijks leven om je balans te behouden. Ben je ondernemer? Dan is het een goed idee om deze activiteiten ook te integreren in je programma’s en diensten.
Klik hier om meer te weten over An  

Vera Borremans
Healer

1:   Probeer je eigen leven te leiden. Laat je niet teveel (af)leiden door de social media.
2:    Probeer terug in je eigen gevoel te komen.
3:   Verbindt je met hetgeen de natuur ons schenkt, verbindt je met de mineralen.

 


 
 
 

Myriam Van Acker
Paul Liekens

Van rups tot vlinder   

Het ijzeren tijdperk van 5.200 jaar is afgelopen op 21 december 2012. Een tijdperk waar dualiteits bewustzijn en ego gerichtzijn  hoogtij vierde. Gevolg daarvan, strijd, oorlog, armoede van een groot  gedeelte van de mensheid . Op  21 december 2012  is het gouden tijperk begonnen een tijdperk van groeiend eenheidsbewustzijn met als uiteindelijk resultaat vrede in jezelf, in je omgeving, je land en uiteindelijk wereldvrede. Maar ook overvloed door samen te werken met moeder aarde.

Hoe pluggen we daar nu op in, om te worden wie we eigenlijk werkelijk zijn? We kunnen niet met ons ijzeren harnas naar het gouden tijdperk.

De Inca sjamanen uit Peru, geven sinds 2006 de Munay-Ki  rites door, om onze frequenties in snel tempo aan te passen.

Munay-Ki,  is een reeks van 9 inwijdingen die aan de Inca sjamanen in Peru zijn doorgegeven, om de mensen te helpen sneller te evolueren in bewustzijn en te transformeren naar een hogere frequentie, waardoor zij gelijke tred kunnen houden met de verhoging van frequentie van moeder aarde, pacha mama. Daardoor zullen we  harmonie vinden, en optimaal  mee kunnen evolueren, als vanZelf.  Door de Munay-Ki  inwijdingen kunnen we het gouden tijdperk ingaan, een tijdperk van eenheid, van verbondenheid met elkaar, met de natuur, met ons hogere bewustzijn.Inge Nassen
 1. Wees Dankbaar voor wat is.
 2. Doe alles met liefde.
 3. Lach je vrij.
 
 


Ann Vanhooreweder
Biodanza
.

Je pad van groei begint bij liefde ! Ik geef je alvast 10 tips naar meer liefde in 2019.

 1. Je hart leren openen begint bij jezelf
 2. Leer om je diep te ontspannen
 3. Laat los wie je denkt te moeten zijn
 4. Geef jezelf toestemming om te mogen zijn wie je bent
 5. Hou van je lichaam
 6. Je bent een waarachtig mooi mens. Koester mooie positieve gedachten over jezelf.
 7. Leer ongewenste gedachten transformeren
 8. Waardeer de goede dingen in je leven
 9. Ga voor de spiegel staan en kijk naar jezelf. Zeg luidop en met een glimlach ‘ Ik hou van jou ‘
 10. Wees dankbaar voor wie je bent en stel ‘leven’ centraal.
 


 
 
 
 
Evelien Van de Walle
Ayurvedisch voedings- en leefstijlconsulent
 
 1: Als je lief wil zijn voor jezelf en je lijf dit jaar, begin dan de dag met een warm ontbijt zoals granenpap en warme drank zoals thee. Voor de overige maaltijden is de gouden tip: eet zoveel mogelijk warm en vers. Warme maaltijden helpen ons spijsverteringsvuur om makkelijker en efficiënter energie op te nemen en te verbranden waardoor onze stofwisseling beter werkt!
Met een maaltijd waarin granen, (plantaardige) eiwitten, groenten, gezonde vetten en specerijen zitten, geef je jouw lichaam de nodige brandstof om je op alle vlakken energetisch te voeden.
 
2: Geniet! Of het nu van lekker gezond eten is of van een sporadische “zonde”… 😉


 
 

Annick Lentacker
HSP Coach voor gevoelige vrouwen van 40+

Tip 1: Vergeet je ogen niet te openen. Als HSP’er ben ik gevoelig voor alles om me heen en het ‘leed’ van de wereld. Net zoals je tijd maar één keer kunt invullen, kun je ook maar op één plek tegelijk zijn met je aandacht. Als je dus aandacht geeft aan alle ellende in de wereld, is het moeilijk om alle mooie dingen in het leven te kunnen zien. Je hoeft je ogen niet te sluiten voor onrechtvaardige, moeilijke dingen. Maar vergeet zeker niet je ogen te openen voor alle goeds in de wereld.

Tip 2: Zorg goed voor jouw ‘voertuig’. Weet jij wat jouw lijf nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren? Zorg jij goed voor jouw ‘voertuig’? Herken jij de kleine signalen, die vragen om aandacht, om onderhoud? Of wacht jij tot het gaat schreeuwen en je er niet meer onderuit kunt? Oefen jezelf in het luisteren, het herkennen van de behoeften van je lichaam. Geef het wat het nodig heeft; rust; goede voeding; beweging; voldoende water en zuurstof; geestelijke voeding etc. Je zult het verschil merken. Een blij lijf maakt graag al jouw ambities waar.

Klik hier om meer te lezen over Annick

 


 

Ilse Cuvelier
Illie Mangaro

.

– Balans inbouwen in je leven zodat je professioneel leven in verhouding is met je privé leven.  Dit kan door kleine me-time momentjes in te lassen bv een koffiemoment inplannen met een vriendin die je lang niet meer gezien hebt, een powerwalk in het bos van 1 uur etc…  Iets waar je gelukkiger van wordt ;-).

– Gezonde voeding zorgt voor een gezonde mind.  Je loopt gewoon gelukkiger als je let op je voeding, eet veel groenten, minder brood, minder suiker…  Vermijd zoveel mogelijk chemische voedingsmiddelen. Kortom: vermijd alles wat voorverpakt zit want die zijn chemisch vervaardigd om langer te bewaren.

– Zelfreflectie:
Vraag jezelf eens meer af van ‘wat is mijn aandeel in deze situatie’ ipv buiten jezelf te wijzen.  Dat geeft je veel inzichten en zelfkennis.  Zelfkennis ligt aan de basis van alles.

– Durf je grenzen te tonen aan de ander. Spreek het uit als je iets niet leuk vind.  Het gaat eerder over de manier waarop iets gezegd wordt.  En het geeft een bevrijdend en gelukkiger gevoel als je durft te zeggen waarop het staat.  Je authenticiteit zal geapprecieerd worden.

Meer weten over Ilse 
Marleen Vanlerberghe
Beautician
 
De kwaliteit van de huid behoort bij het element metaal. Dit element in evenwicht bevordert het loslaten en afvoeren van stikstof en afvalstoffen via de veneuze bloedsomloop en het lymfestelsel. Via de poriën van de huid worden stikstof en secretie afgescheiden en wordt zuurstof opgenomen. Het is heel belangrijk deze natuurlijke eliminatie niet te belemmeren en daarom natuurlijke producten te gebruiken zoals klei =zuiverend, etherische oliën = stimulerend, en algen = voedend. De huid wordt niet belast bij gebruik van natuurlijke producten, de huid blijft vrij ademen. Is de huid onfris of dof van kleur dan is eerst een energetische lymfedrainage aanbevolen voor een goede afvoer van afvalstoffen zodat een betere doorbloeding en zuurstofopname kan gebeuren.
De kracht van water is belangrijk voor het ontladen van spanningen en opladen van nieuwe zuivere energie. Een douche of bad met Alguessence bain (van Phyto 5) heeft een regulerende werking op de lichaamsvloeistoffen, op de lymfe, bloed en water waardoor je een weldoende uitwerking voelt op je lichaam die je niet (meer) wilt missen.

Wil je geen info missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.