Evelien Van de Walle

Mijn verhaal


Toen ik in 2005 na gezondheidsklachten een ellenlange lijst van voedselintoleranties en allergieën bleek te hebben, begon mijn zoektocht. Eerst uit pure noodzaak, maar al gauw werd ik gebeten door de microbe om op zoek te gaan naar goede en gezonde voeding. In deze tijden met diverse theorieën over voeding, is dat best een queeste… Want gezonde voeding, wat is dat?! Ik probeerde tal van zaken uit, maar bleef telkens een stuk op mijn honger zitten. Soms voelde ik me door een bepaalde voedingsstijl wel beter, maar toch bleven de allergieën nog fel aanwezig.
Dit was tot de dag dat Ayurveda op mijn pad kwam. Al heel gauw mocht ik ervaren wat een weldoend en vitaliserend effect een Ayurvedische voedings- en levensstijl heeft. In Ayurveda vond ik de antwoorden die ik al zo lang zocht. Het bevrijdde me na meer dan 10 jaar van mijn talloze allergieën en intoleranties!!! Dit met heel simpele oplossingen als 3 maal per dag warm eten, voeding die bij me past, diepe en bewuste ademhaling, inzichten en kleine praktische aanpassingen in mijn levensstijl.

Ayurveda in een notendop

Ayurveda is een eeuwenoude Indische levensvisie die ouder is dan het schrift en bij het ontstaan van het schrift werd opgetekend. Hoewel deze kennis dus al ontzettend oud is, is ze nog steeds actueel en accuraat. Ayurveda betekent letterlijk ‘kennis van het leven’ (Ayur = leven, Veda = kennis). Eens Ayurveda je hart raakt, gaat er een magische wereld open waarin je sleutels vindt die het leven makkelijker en mooier maken. Een leven met meer evenwicht en dat met heel praktische zaken als voeding, ademhaling en zelfinzicht. Het gevoel dicht bij jezelf te zijn, zonder zweven, maar volop met beide benen in dit leven.
Bij het begin van ons leven kregen we allen een unieke basisconstitutie mee. Er zijn 3 dosha’s (Vata, Pitta en Kapha) waaruit je constitutie kan bestaan. Ieder heeft zijn of haar unieke constitutie. Dit is onze blauwdruk. Hoe dichter je bij deze blauwdruk kan blijven, hoe gelukkiger en gezonder je jou voelt. De voeding die bij je past, kan hierbij wonderen doen. Als je lichaam de brandstof krijgt die het nodig heeft, voel je jou fysiek beter en spreek je jouw zelfgenezend systeem aan waardoor je tot genezing van fysieke klachten kan komen.
Ayurveda toont ook hoe voeding en ademhaling je gedachten en emoties beïnvloeden. Hoe al onze laagjes mens-zijn elkaar beïnvloeden waardoor je kan kiezen voor de juiste voeding om zo ook evenwicht te vinden in je emoties en gedachten.


Ayurvedisch consult

Tijdens een consult wordt aan de hand van polsdiagnose en vraagstelling jouw geboorteconstitutie bepaald. Daarna krijg je advies op vlak van voeding, ademhaling en levensstijl en eventueel kruidenadvies om dit evenwicht, jouw basisconstitutie, te bekomen.
Ook Marmatherapie kan hiervoor aangewend worden. Marmapunten zijn gevoelige punten op het lichaam waarmee zowel op het fysieke, emotionele als energetische lichaam kan worden gewerkt.

Vraag gerust vrijblijvend advies via mail of telefoon.

Voedings- en levensstijl advies, Holistisch advies, Marmatherapie

Contactgegevens:
Evelien Van de Walle

Hundelgem, Zwalm

Telefoon: 0475/30 85 17

advies.ayukaya@gmail.com