Leven in Balans

Evelien Van de Walle

Toen ik in 2005 na gezondheidsklachten een ellenlange lijst van voedselintoleranties en allergieën bleek te hebben, begon mijn zoektocht. Eerst uit pure noodzaak, maar al gauw werd ik gebeten door de microbe om op zoek te gaan naar goede en gezonde voeding. In deze tijden met diverse theorieën over voeding, is dat best een queeste… Want gezonde voeding, wat is dat?! Ik probeerde tal van zaken uit, maar bleef telkens een stuk op mijn honger zitten. Soms voelde ik me door een bepaalde voedingsstijl wel beter, maar toch bleven de allergieën nog fel aanwezig.

Dit was tot de dag dat Ayurveda op mijn pad kwam. Al heel gauw mocht ik ervaren wat een weldoend en vitaliserend effect een Ayurvedische voedings- en levensstijl heeft. Wat begon met een voedingsdieet ifv mijn allergieën, werd een levensvisie. Want door voor je lichaam te zorgen met behulp van goede voeding en een gezonde levensstijl, verzorg je tevens de kelk waarin je gedachten, zintuigen, hart en ziel zitten. Als ons lichaam goed is gevoed, komt dat ook ten goede aan het emotionele, het mentale en het spirituele. Ayurveda is niet alleen een eeuwenoud Indisch geneeskundig systeem. Het laat ons ook het menselijk functioneren bevattelijk overzien alsof we het binnenwerk van een goed draaiend polshorloge zouden bekijken. Alle tandradjes draaien perfect in elkaar.

Het was voor mij dan ook overduidelijk dat ik de opleiding tot voedings- en leefstijlconsulent aan de School van Ayurveda van Lies Ameeuw wou volgen. Dankzij haar pionierswerk bracht Lies Ayurveda naar België.

Daarnaast kwam ik in contact met NLP via Paul Liekens en Myriam Van Acker. Ik volgde enkele cursussen waaronder die van NLP en allergie. Deze cursus in combinatie met mijn Ayurvedische levensstijl bevrijdde me in een mum van tijd van mijn jarenlange en talloze allergieën en intoleranties.

Mijn eigen persoonlijke ervaring overtuigde me nog meer om via consulten grote of kleine gezondheidsklachten te behandelen.

Tijdens een consult wordt eerst je constitutie bepaald aan de hand van vraagstelling en polsdiagnose. Er zijn 3 dosha’s (Vata, Pitta en Kapha) waaruit je constitutie kan bestaan. Ieder heeft zijn of haar unieke constitutie. De kunst van geluk en gezondheid is om te leven naar dit persoonlijke en unieke evenwicht. Dit kan heel praktisch worden bekomen door voedings- en levensstijlaanpassingen. We bekijken dus heel concreet welke voeding, beweging, leefgewoonten, eventueel kruidenmiddelen, … dit unieke evenwicht kunnen bewerkstelligen.

Contactgegevens:
Evelien Van de Walle
Hundelgemsebaan 129
9630 Zwalm

Telefoon: 0475/30 85 17