Gezonde Voeding

Hondshaai met mierikswortelcrème en rode biet

hondshaai met mierikswortel

Bereiding: Snij de rode biet in plakjes van 0.5 cm dikte. Leg ze een kom, doe er de kappertjes, olijfolie, witte balsamicoazijn en worchestersaus erbij. Laat een half uur marineren.
Verdeel de hondshaaifilet in 12 stukken (of vraag vooraf dat men de hondshaaifilet in stukken snijdt), strijk ze in met olijfolie en bak ze gaar in de pan.
Kruid met peper en grof zeezout.
Meng de mierikswortelcrème met de haverroom, breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Verdeel de rode biet over de borden, schik de hondshaai en de mierikswortelcrème erop.
Werk af met blaadjes koriander en bladpeterselie.
Smakelijk
Tip – Probeer het gerecht eens uit met een andere olie.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g hondshaaifilet
  • 2 grote of 4 kleine rode bieten, voorgekookt
  • 2 el kapertjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 1 kl worchestershiresaus
  • 1 klein potje mierikswortelcrème
  • 200 ml haverroom
  • zeste en sap van 1 citroen
  • enkele blaadjes koriander
  • peper en grof zeezout