Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 wortelen
- 1 pastinaak
- 500 gr witte vis
- 1 koffielepel kokosolie
Voor de saus:
- 2 stengels witte selder
- 2,50 dl visfumet
- 2 teentjes look
- 2 dl witte wijn
- 2 koffielepels kurkuma
- 2 koffielepels kokosolie
- laurier
- 2 ajuinen
- 3 dl kokosmelk
- tijm
Bereiding:
Snij de wortelen en de pastinaak in brunoise (heel fijn) en stoof ze in de kokosolie. Stoom de vis 10 min, afhankelijk van de dikte van de vis.
Saus:
Smelt de kokosolie en stoof daarin de ui, selder, geplette lookteentjes. Laat even aanstoven en leg de tijm en laurierblaadjes erbij en laat nog even aanstoven. Bevochtig het geheel met 2 dl witte wijn. Laat uitkoken. Doe er de visfumet bij samen met de kurkuma. Laten even samen koken gedurende 2 min. Voeg er de 3 dl kokosmelk bij en laat nog eventjes koken. Afkruiden met peper en zout.