Gezonde Voeding

Vis in witte wijnsaus

vis in wittewijnsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 500 gr witte vis
  • 1 koffielepel kokosolie

Voor de saus:

  • 2 stengels witte selder
  • 2,50 dl visfumet
  • 2 teentjes look
  • 2 dl witte wijn
  • 2 koffielepels kurkuma
  • 2 koffielepels kokosolie
  • laurier
  • 2 ajuinen
  • 3 dl kokosmelk
  • tijm

Bereiding:

Snij de wortelen en de pastinaak in brunoise (heel fijn) en stoof ze in de kokosolie. Stoom de vis 10 min, afhankelijk van de dikte van de vis.

Saus:

Smelt de kokosolie en stoof daarin de ui, selder, geplette lookteentjes. Laat even aanstoven en leg de tijm en laurierblaadjes erbij en laat nog even aanstoven. Bevochtig het geheel met 2 dl witte wijn. Laat uitkoken. Doe er de visfumet bij samen met de kurkuma. Laten even samen koken gedurende 2 min. Voeg er de 3 dl kokosmelk bij en laat nog eventjes koken. Afkruiden met peper en zout.