Gezonde VoedingRecepten

Vissoep

vissoep

Ingrediënten (4 pers) :

  • 100 gr zalm
  • 100gr kabeljauw
  • 100 gr tongschar 100 gr scampi’s
  • 2 teentjes look
  • een grote ajuin
  • 2 dl groenten bouillon
  • 1,50 kg rijpe tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuifje oregano

Bereiding:

Doe de tomaten in warm water, spoel ze af onder koud water. Op die manier kan je ze beter schillen. Haal het binnenst eruit zodat je het vlees van de tomaat over hebt.

Snipper de ajuin en de teentjes look fijn. Stoof de ajuin en de look samen in de olijfolie.

Voeg er de tomaten bij, en laat een 10 tal min lichtjes sudderen.

Snij de vis in kleine stukken, en leg die op de tomaten. Laat een paar min samen sudderen tot de vis gaar is. Voeg er groente bouillon bij, oregano.

Doe de scampi’s in stukken en voeg die erbij kort voor het opdienen.